Saker att göra i Stockholm med barn

Det är roligt att resa och uppleva nya saker med barnen – de ger trots allt nya perspektiv på det mesta och bidrar därmed till nya infallsvinklar även för de vuxna i familjen. Man behöver dock inte resa långt för att göra något roligt och annorlunda med familjen – en resa till Stockholm räcker långt. Den som bor i stan kan självklart också ta chansen att upptäcka den tillsammans med barnen.

774-4-saker-att-gora-i-stockholm-med-barnFör många människor är mat en viktig del i ett gott liv. Det finns självklart en mängd olika sätt att uppleva och njuta av mat och ett av dem är att gå ut på restaurang. Marknaden för restauranger är idag gigantisk och i Stockholm kan man hitta restauranger som serverar mat från alla världens hörn.

Den som bor i Stockholm och har familj – eller den som är där och hälsar på – kan med fördel hitta en mängd saker att göra i Stockholm med barn. Nyfiken på en bra restaurang – hos Mister French kan du äta en mysig brunch i Gamla stan och det fungerar utmärkt att ta med barnen eftersom brunchen har mat för alla smaker och åldrar.

Tänk på detta när du väljer restaurang

  • Hur många är ni som skall äta tillsammans? Vissa restauranger är mycket små och ett större sällskap kräver därför att man bokar i förväg – eller att man tycker det är okej att sitta vid två bord.
  • Vilken typ av budget har de som skall gå ut och äta? Om någon i sällskapet har en mindre plånbok än de andra är det viktigt att visa diskret respekt genom att inte välja en alltför dyr restaurang.
  • Finns det barn som skall följa med? Självklart kan de allra flesta restauranger ta emot även barn men för både barnets och de andra gästernas skull kan det vara bra att i förväg ta reda på hur barnvänlig restaurangen faktiskt är. Finns det en barnmeny? Ett lekrum? Kritor vid bordet? Genom att tänka på detta kan även den som är förälder få en trevlig och någorlunda avslappnad kväll.
  • Kan alla ta sig dit relativt enkelt? Hem igen? I en stad som Stockholm gäller det att alla har möjlighet att ta sig till och från restaurangen utan att det skall vara alltför krångligt. Kolla av vad som passar majoriteten!

I många undersökningar anges ”utsikten” som en mycket viktig del i ett trevligt restaurangbesök. Att få njuta av en god måltid samtidigt som man dessutom har en vacker vy att se på är helt enkelt en oslagbar kombination som många människor söker. Nyfiken på just en sådan plats – besök den mysiga restaurangen Mr French som ligger precis vid vattnet på Skeppsbrokajen i Gamla stan – en upplevelse i hjärtat av Stockholms mest historiska stadsdel.

Att resa med barn – eller att ha en ledig dag tillsammans i staden där man bor – kan innebära en massa roliga erfarenheter om man bara tar sig tiden att leta upp aktiviteter som passar alla i familjen. Varje år reser mängder av människor till Stockholm för att uppleva huvudstaden tillsammans med sin familj. Nyfiken – här hittar du tips på saker du kan göra i Stockholm med dina barn. Den svenska huvudstaden erbjuder stora möjligheter att tillfredsställa hela familjens behov av äventyr, skratt och lärande.

Tips när man reser med barn

  • Packa smart – men lätt. Det finns inget värre än att försöka rodda barn fram och tillbaka när man samtidigt har tung packning.
  • Ha alltid ett litet mellanmål redo! Barnens hunger kan komma snabbt och med ett litet mellanmål som lockbete går det att få det mest gnälliga barn på bättre humör igen.
  • Planera! Genom att planera er vistelse och hur ni skall ta er mellan olika sevärdheter och platser i staden kommer allt gå mycket smidigare. Att dessutom ha koll på vart det finns bra restauranger i staden som även passar barn kan förhindra onödigt krångel. Väl värt en extra kväll där hemma.

Att hitta saker att göra i Stockholm med barn är helt enkelt inte särskilt svårt. Vare sig ditt barn gillar museum, nöjesparker, djur eller godis finns det mycket att se och uppleva tillsammans. Genom att våga resa med barn ger ni dem och er upplevelser för livet.

— 28/04/2016