Inred barnens rum med känsla

En del lägger förmodligen inte så stor vikt vid att inreda sina barns rum medan andra lägger ner både tid och pengar i mängder. Men faktum är att det är ett viktigt rum att ta sig an då det ska erbjuda flera olika funktioner för de små.

263-4-barnens-rum-inredningBeroende på vad man har för budget när man ska inreda ett rum till sitt barn kan man så klart handla jättedyra möbler eller vara mer sparsam och handla begagnade möbler som man målar om och sätter nya handtag på. Då blir de som nya igen! Sedan finns den en massa inspiration att hämta via nätet om du känner att fantasin tryter. Dock kan det vara bra att börja med att välja ett visst tema att inreda efter.

Things for Kids säljer en juniorsäng som ser ut som en bil som passar ypperligt i ett rum där en biltokig pojke eller flicka bor. Då blir sängen inte bara en plats för sömn och sagoläsning utan det blir också en rolig leksak.

Välj en populär karaktär

De flesta barn har någon speciell karaktär från filmens eller sagans värld som de tycker särskilt mycket om. Det är också en bra utgångspunkt då du ska inreda. Du har till exempel filmen ”Bilar” som är en riktig storfavorit som går hem hos många barn. Och populära Blixten McQueen-sängar säljs här om du tycker att det skulle vara en bra idé att bygga vidare på.

Sedan finns det så klart mängder med andra figurerar att välja mellan så som exempelvis Elsa från Frost eller någon annan prinsessa. Kanske är Nalle Puh ditt barns favorit? Ha en diskussion och bestäm tillsammans! Men känner du fortfarande att du har tomt på idéer så kan du söka på nätet. Här kan ni få tips på hur ni kan inreda barnrummet efter olika smak och olika stilar.

 

— 01/01/2016