Att tänka på vid barnkalas

Barnkalas är på många sätt och vis bland det roligaste och härligaste man kan vara med om men på andra sätt ett mer eller mindre skräckinjagande scenario där den ansvarige har till uppgift att hantera ett gäng vilda småbarn som dessutom fått äta tårta och andra sockerstinna kakor, chokladbollar och liknande. Kanske inte så konstigt att de flesta är helt färdiga när barnkalaset är slut för dagen.

490-4-att-tanka-pa-vid-barnkalasHur gör man då för att barnkalaset skall bli så lyckat som möjligt och ditt barn så nöjd det bara går med deras speciella dag? Här nedan listar vi saker att tänka på vid barnkalas som hjälper dig både när du skall planera ett och under den tid som själva barnkalaset pågår.

Att tänka på vid barnkalas

  • Hur många du ska bjuda. Ta in faktorer som hur mycket plats du har hemma och naturligtvis kostnaden per barn. Tänk också på att det måste finnas någon form av bra logik bakom hur många ni skall bjuda – inget barn skall behöva känna sig utpekat eller ensamt för att de inte blev bjudna.
  • Vart ni skall vara. Idag är det mycket vanligt att ha barnkalaset på ett lekland eller liknande. Självklart är det dock fortfarande många som har barnkalaset hemma. Är barnet tillräckligt gammalt kan det vara en bra ide’ att fråga honom eller henne vad de vill själva.
  • Kanske den viktigaste av alla faktorer eftersom det aldrig är värt att skuldsätta sig för att kunna ha ett barnkalas för sitt barn. Dessutom kan det vara bra att veta redan i förväg hur mycket pengar man har att röra sig med vad gäller aktiviteter, mat och annat som har med kalaset att göra.
  • Vad skall det bjudas på? Tänk på att det finns barn som är allergiska mot en hel del olika saker – det gäller därför att försäkra sig om vad man kan bjuda på och att det finns säkra alternativ för de barn som behöver det. Fråga föräldrarna innan!

Önskar du att någon annan kunde ordna kalaset åt dig? Frost är en omåttligt populär film som många barn har som favorit idag och att ordna kalas i samma tema är en dröm för en hel mängd barn.

Är Frost inget för ditt barn? Söker du efter något annat – företaget Planet Rondo anordnar annorlunda barnkalas i Stockholm, Norrtälje och Södertälje. För den som söker ett roligt barnkalas för sitt barn men inte har kreativiteten eller möjligheten att ordna det själv kan detta vara lösningen.

Barnens barnkalas är milstolpar man vill minnas under hela livet – för varje år som går blir de ju lite, lite större och kommer allt närmare vuxen ålder. Att se till att barnkalasen blir till minnen man för alltid kan tänka tillbaka på är därför av högsta vikt för varje familj som tycker det är viktigt att skapa tidpunkter tillsammans som i sin tur stärker familjebanden på riktigt.

— 06/12/2015