Den bӓsta tiden att måla om huset

Det sӓger sig sjӓlvt att det ӓr bӓttre att ta itu med denna stora uppgift nӓr vӓdret ӓr lite varmare. Men man måste också tӓnka på luftfuktighet, det kan påverka resultatet på ett negativt sӓtt. Dӓrfӧr ӓr det egentligen inte så många månader om året som lӓmpar sig fӧr att måla om huset.

Många vӓljer att anvӓnda sin semester till att ta hand om sitt hus. En rad med olika åtgӓrder vӓntar på att bli gjorda, en del små andra stora. Att måla om huset hӧr helt klart till en av de stora, en som många fasar fӧr.

Enkla sӓtt att måla om huset

Att gӧra huset fint på utsidan, med en fasad som både skyddar och ser bra ut, kan ta tid och energi. Det måste gӧras på rӓtt sӓtt redan från grunden, fӧr annars kommer allt arbete att vara helt i onӧdan. Ingen vill se fӓrg som bӧrjar flagna efter kort tid, det ӓr tӓnkt att hålla i många år. Fӧr många ӓr det allra bӓsta alternativet att anlita en firma som kan ta hand om det hela.150-4-måla-om-huset

Den allra bӓsta tiden att måla om huset ӓr på våren eller fӧrsommaren. Redan efter midsommar så ӧkar luftfuktigheten, och man har mer begrӓnsat med målartimmar. Marcus Rehn är målare på MRM i Stockholm. De har stor erfarenhet av olika måleriuppdrag, och kan sitt jobb. Genom att hyra in dem kan man istӓllet anvӓnda sin semester till att leka med barnbarnen eller ligga i hammocken. Det kostar inte så mycket att anlita en professionell målare, speciellt inte med tanke på de avdrag man kan gӧra. Men de gӧr ett snabbare och bӓttre jobb, har all utrustning som behӧvs fӧrutom kunskap och erfarenhet.

Vilken fӓrg ӓr bӓst?

Vanligtvis måste man smӓlta in i omgivningarna, det vill sӓga ett hus bӧr inte vara allt fӧr avvikande från de runt omkring. Detta gӓller både fӧr konstruktioner och fӓrg. Men ӓven inom det som ӓr tillåtet har man stora valmӧjligheter, det går att måla huset på ett personligt sӓtt. Ny Teknik skriver om en ny färgteknik, dӓr fӓrgen skyddar på ett alldeles sӓrskilt sӓtt. Så långt har man inte kommit ӓnnu hӓr i landet, men det finns mycket bra alternativ fӧr utomhusfӓrg. Den ska ju hålla några år, kanske ӧver 10 år beroende på vilken man vӓljer. Ӓven detta ӓr något man kan diskutera med målerifirman, de vet vad som finns och vad som kan passa bӓst fӧr klimatet.

— 25/11/2015