Bänkskivor i sten

Bänkskivorna i köket är en viktig del av inredningen. Dels vill man kunna hålla det rent på ett noggrant sätt, inga bakterier ska få möjlighet att fästa sig här. Men samtidigt vill man att alla möbler och luckor ska matcha varandra. Det finns idag många snygga bänkskivor i kalksten, till exempel, som passar ihop med olika sorters träluckor och färger.

MU260-marmorSveriges Stenindustriförbund är en samling av olika företag. Det alla har gemensamt är att de på något sätt är involverade i stenindustrin, från brytning till försäljning och montering. Men inte bara det, även konsulter och leverantörer kan vara medlemmar av Sveriges Stenindustriförbund. Det viktiga är att man har anknytning till stenbranschen. Vare sig man säljer bänkskivor i kalksten, eller levererar till butikerna, så är man involverad.

Det betyder också att man är intresserad av utveckling och framskred inom branschen, något som Sveriges Stenindustriförbund sysslar med. Man har olika projekt för att utveckla konceptet sten, det är alltid något på gång. Samtidigt är man miljömedvetna och arbetar för att inkludera miljöfrågor i de olika leden av stenarbeten. Kvalitet och miljö ligger högt upp på listan av vad som är viktigt.

Det finns mycket fint inom stenbranschen, det är ett varmt och levande material. Bänkskivor från Stenfirma Bo Törner i Stockholm, till exempel, kan man få i tre olika material. Marmor, kalksten och granit. Bänkskivor i kalksten har blivit mycket populära de senaste åren, vilket har lett till ett större utbud. Eftersom de inte tål syror, som vin eller citron, brukar man slipa dem. Detta ger en matt yta som är lätt att hålla ren. Om man torkar upp så fort man spiller något surt så håller skivorna mycket bra.

Det är ganska fantastiskt hur bänkskivor i kalksten tål vatten och värme. Om man sedan ytbehandlar dem blir det ännu bättre. Men det är inte helt nödvändigt. När man köper bänkskivor från Stenfirma Bo Törner i Stockholm är det en möjlighet, men det är upp till individen. Man vet bäst hur man vill att köket eller bänken ska se ut, och hur man kommer att använda det. Det finns också möjlighet att få bänkskivor från Stenfirma Bo Törner i Stockholm med en hyvlad eller borstad yta. Detta ger en lite grövre struktur, en inredningsdetalj som många tycker om. En kombination av kvalitet och utseende är viktigt för hemmet, så man kan känna sig avslappnad och inte bara tänka på att vara försiktig.

— 29/05/2014