Kaminer för alla smaker

Dagens utbud på kaminer och andra eldstäder är mycket stort, i princip kan man få precis det man vill ha. Att elda med ved och pellets har verkligen fått ett uppsving, av olika anledningar. För en del är det en prisfråga, medan andra är miljömedvetna. De allra flesta är i alla fall överens om att det ökar trivselfaktorn i hemmet.

MU157-eldstadInred med en vacker braskamin är ett gott råd som många tagit fasta på. En hel del av de gamla eldstäderna och kaminerna, vare sig man eldade med ved eller pellets, är inte alltid så estetiskt attraktiva. Idag kan man få mycket snygga pelletskaminer från Oscis, vilket också gör det lättare att placera dem i ett rum. Man behöver inte gömma dem i ett hörn utan kan lugnt placera dem där de gör mest nytta.

När man tänker inred med en vacker braskamin kan man välja en färg som man tycker passar in. En del anser att sandsten eller täljsten är det bästa. Dels håller det värmen bättre, men det är också vackert att se på. Snygga pelletskaminer från Oscis kommer i olika färger. Vitt eller svart är fortfarande det vanligaste, men man kan hitta en del andra kombinationer. Pellets är populärt vilket leder till ett större utbud av kaminer. Allt detta gynnar kunderna, både priser och urval blir bättre.

En del väljer inred med en vacker braskamin innan de ens tänker på att inreda resten av rummet. Först väljer de vilken av alla de snygga pelletskaminer från Oscis de ska ha, och sedan anpassar de resten av möblemanget till kaminen. Det är ganska naturligt att en eldstad blir knutpunkten i ett rum. De allra flesta dras till flammorna och värmen. Samtidigt är poängen med kaminer och pellets att man ska vara varm och skön i sitt hem. Ju mer frusen man är, desto närmare kaminen vill man ofta sitta.

För att utnyttja snygga pelletskaminer från Oscis fullt ut kan man komplementera med varmluftsfläktar eller välja vattenmantlad kamin. Det finns flera olika sätt att bevara och sprida värmen i flera rum, det finns ingen anledning att elda för kråkorna. Inred med en vacker braskamin innebär idag också att man får en med hög verkningsgrad. Man ska också se till att den uppfyller alla miljökrav, gärna med lite marginal. Detta leder till en god atmosfär och bättre miljö både ute och inne. För många är det en stor anledning till att man väljer kamin från början.

— 16/05/2014